aanbod workshops

ALLE POPPEN AAN HET DANSEN

dansende papieren poppen workshop

In een driedelige workshop gaan de kinderen beweegbare stokpoppen maken. Kleine poppen of levensgrote poppen. Ze experimenteren zelf met het laten bewegen en het bedienen van de stokpoppen. Vervolgens laten ze hun stokpoppen DANSEN op de muziek in een kleine voorstelling voor het publiek.

Lees meer...

BLACKLIGHT TENTOONSTELLING

blacklight workshop

In een workshop van een dagdeel plus tentoonstelling gaan de kinderen hun eigen blacklight objecten (stokpoppen) maken van diverse materialen die oplichten met blacklight oftewel UV-licht (ultraviolet licht). Met blacklight verf en papier gaan de kinderen aan de slag om vervolgens gezamenlijk te werken aan een blacklight tentoonstelling voor publiek.

Lees meer...

BLACKLIGHT THEATER FEEST

blacklight theater workshop

In een tweedelige workshop plus presentatie gaan de kinderen naast het maken van hun eigen (stok)poppen ook decors, props en objecten maken van diverse materialen die oplichten met blacklight oftewel UV-licht (ultraviolet licht). Met blacklight verf en papier gaan de kinderen aan de slag om vervolgens gezamenlijk te werken aan een simpele kleine blacklight theatervoorstelling voor publiek.

Lees meer...

DE TUIN

video en animatie workshop

In een lange workshop van een dagdeel gaan we spelen en onderzoeken met licht, schaduwen, overheadprojectors en videobeamers. We maken onze eigen animaties en worden een VJ en manipuleren onze eigen gemaakte beelden.

Lees meer...

DE WERELD AAN 'N DRAADJE

lamineer en mobiel workshop

In een korte éénmalige workshop gaan we gaan de slag met fel gekleurd vlieger papier en een lamineermachine. We gaan onze tekeningen en collages plastificeren en knippen deze vervolgens weer uit. We maken er mobielen en hangers van. En te samen vormen zij een wilde en bonte verzameling figuren op hun kop dansend aan het plafon of hangend voor het raam.

Lees meer...

HET KOFFER-CIRCUS

multimedia en audiovisueel project

'Het Koffer-Circus' is een workshop van meerdere dagdelen.
In deze workshop gaan de kinderen een miniatuur circus maken met als basis materiaal ijzerdraad. Centraal staat; beweging creëren, mechanieken maken, technisch denken en bouwen. Daarnaast gaat deze workshop over poppenspel en de manipulatie van de poppen en de objecten.
Tijdens de eind-presentatie voor publiek zal het circus 'live' gefilmd worden door de kinderen. Deze beelden worden vervolgens 'live' geprojecteerd achter het circus.

Lees meer...

KLEURRIJKE RAAM COLLAGES

gezamelijk raam-werkstuk maken

Heerlijk knutselen met gekleurd papier. Plakken, knippen en scheuren. En samenwerken met veel plezier. Met fantastische, gekleurde vogels en bloemen maken we samen één grote raamcollage. En laat de bijtjes nu maar zoemen. En dan nog wachten op de zon. Want daar gaan onze kleuren pas echt van schitteren. Zo is het, zoals het allemaal begon. Doe je mee ?

Lees meer...

LAND ART WORKSHOP

natuurbeleving en natuurkunst workshop

Tijdens een wandeling in de natuur, bijvoorbeeld in het bos of in een stadspark, gaan we kunst maken met natuurlijke materialen die we daar vinden. We maken beelden, sculpturen en objecten en tekenen direct in het landschap met de natuurlijke materialen die we daar vinden en verzamelen.

Lees meer...

MAAK ER 'N POTJE VAN

waxsinelicht potjes workshop

In een korte éénmalige workshop gaan we gaan de slag met fel gekleurd transparant vlieger papier. We gaan glazen potjes beplakken en versieren om zo prachtige lichtpotjes te maken die oplichten in het donker. Te samen vormen zij een bonte verzameling van bijzondere licht-objecten.

Lees meer...

MIJN KAMER

multimedia en multidisciplinair project

MIJN KAMER is een interactieve ‘doe’ installatie voor alle leeftijden van kunstenaar Rachel de Boer. Samen met de kinderen creëert ze van papier en karton een klein kamertje. Alle kamertjes samen vormen een groot huis. Door een speciale key-techniek spelen de kinderen een rol in hun eigen kamer op het projectiescherm waar de avonturen van alle bewoners van het huis te zien zijn.

Lees meer...

OP REIS

multimedia, poppenspel en animatie/film project

Audiovisueel en multimedia kunstenaar Rachel De Boer neemt de kinderen mee op reis door een zelfgemaakt landschap van video-projecties en poppenspel, waarin jij kan mee bepalen wat er gebeurd. Samen maken wij een bijzondere teken film/animatie.

Lees meer...

SCHIMMENSPEL SPROOKJE

schimmenspel en schimmendecor workshop met uitvoering

In een éénmalige of tweemalige workshop gaan de kinderen naast het maken van hun eigen schimmenspel-poppen ook aan de slag met het maken van decors en props. We maken dit van zwartpapier en doorzichtig vliegerpapier. Onze uitdaging is om beweegbare schimmenspel poppen te maken. We gaan samen werken aan een kleine SCHIMMENSPEL-VOORSTELLING waarbij we als uitgangspunt een sprookje nemen.

Lees meer...

THEEKRANSJE

lampion lamineer workshop

In een tweedelige workshop gaan de kinderen serviesgoed maken met een lamineer machine en gekleurd vliegerpapier. We versieren ons serviesgoed en maken er een mooi dienblad bij. Ons dienblad is met een kaarjes erin ook een mooie lampion geworden, die prachtig oplicht in het donker. Zo lopen we samen een lampion optocht door de wijk.

Lees meer...

WIE IS JUMPING JACK ?

beweegbare stokpoppen workshop

In een korte workshop maken de kinderen kennis met beweegbare stokpoppen van papier en splitpennen. Ze onderzoeken de SCHARNIERPUNTEN in ons lijf en dat van de dieren. Ze leren over de beperkingen en mogelijkheden van de gewrichten. Er is ook veel ruimte voor de eigen fantasie van de kinderen.

Lees meer...

toon 4.jpg
accidental monday 3.jpg
thijsenmo02.jpg
mijn kamer 09.jpg
08 magic ocean.jpg